Pogoji poslovanja

Spletna trgovina Outfit.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.


SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Kupec v spletni trgovino Outfit.si je fizična ali pravna oseba, katere stalni ali poslovni naslov je v Sloveniji in ob naročilu naroča izdelke na naslov v Sloveniji. Fizična oseba je tisti uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu. Spletna trgovina Outfit.si medsebojne obveznosti pri nakupih ureja na podlagi Splošnih pogojev Zakona o varstvu potrošnikov.


POSTOPEK NAKUPA

1. Obiskovalec s klikom na gumb ali povezavo “Dodaj v košarico” izbrani artikel doda v virtualno spletno nakupovalno košarico.
2. V košarici lahko izdelke odstrani (znak x ali sprememba količine na manj kot 1 s klikom na znak navzdol) ali poveča količino naročenega artikla (znak navzgor) ter Posodobi košarico.
3. Ko je z vsebino košarice zadovoljen, klikne gumb “Naprej na naročilo”.
4. Prijavi se v spletno trgovino ali nadaljuje z naročilom brez prijave – hitri nakup (vnese svoje podatke) ter nadaljuje na naslednji korak.
5. Izbere možnost plačila in označi strinjanje s Pogoji poslovanja ter nadaljuje s postopkom glede na izbrani način plačila (paypal, bančno nakazilo, plačilo po povzetju).
6. S klikom na gumb “Zaključi nakup” svoje naročilo odda in ga ni več moč spreminjati.
7. Naročnik na elektronski naslov prejme potrditev naročila.


CENE IN DDV

Vse cene so navedene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) v višini 22%. Cene so zagotovljene na dan oddaje naročila preko spletne trgovine.


NAROČANJE IN PLAČILO

Sprejeta naročila v spletni trgovini se obravnavajo kot nepreklicna. Naročnik lahko v 2 urah po oddaji elektronskega naročila odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu, ki nam ga pošlje na elektronski naslov shop@outfit.si (takšno obvestilo o odstopu od naročila mora vsebovati tudi potrditveno sporočilo naročila iz naše spletne trgovine).

V spletni trgovini Outfit.si je možno plačilo po povzetju, preko predračuna in preko PayPal.

Če izberete možnost “Plačilo po povzetju“, bomo z izvedbo vašega naročila pričeli takoj. Plačilo naročila poravnate dostavni službi, ki bo na vaš naslov dostavila naročeno blago. Dostavna služba dodatno zaračuna prenos vašega denarja k nam na naš račun v višini cca. 1,7€. Če se želite izogniti temu strošku, uporabite drug način plačila.

Če izberete možnost “Bančno nakazilo“, bomo na vaš e-naslov poslali predračun z veljavnostjo 5 delovnih dni. Ko prejmemo vaše plačilo, nadaljujemo z izvedbo vašega naročila.

Če izberete možnost “PayPal” pomeni, da naročeno plačate z uporabo spletnega servisa PayPal (preusmerjeni ste na PayPal spletno stran, kjer vas vodijo do takojšnjega plačila na naš PayPal račun). V tem primeru nadaljujemo z izvedbo vašega naročila takoj.

Če je vrednost nakupa manjša od 20€, stroške embalaže, pakiranja in pošiljanja plača naročnik oz. prejemnik pošiljke – strošek je že obračunan pri naročilu. Pri nakupih nad 20€ te stroške krije TRISTO d.o.o..


DOSTAVA NAROČILA

Dostava artiklov naročila poteka preko dostavljalca, ki je bil izbran ob naročilu. Vsa naročila bodo odpravljena v roku enega do petih delovnih dni po prejetju naročila oz. v primeru plačila po predračunu po prejetju plačila (glej Naročanje in plačilo). Če se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vaš e-naslov v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali rešitev.


ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina Outfit.si si pridržuje pravico, da naročilo iz katerega koli razloga v katerem koli koraku zavrne.


VRAČILO BLAGA

Spletna trogivna Outfit.si prodaja preverjene, kvalitetne izdelke in prepričani smo, da boste z njimi zadovoljni. Če bi kljub temu želeli blago vrniti, je to možno pod pogoji opisanimi v tem odstavku.

Odstop od nakupa
Pri nakupu na daljavo v spletni trgovini si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato kupcem (z upoštevanjem zakonodaje) omogočamo možnost odstopa od nakupa.
Prosimo vas, da previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen in ne boste uveljavljali možnosti odstopa od nakupa.
Možnost odstopa od nakupa je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa.

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da nam v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči (enaslov: shop@outfit.si), da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od nakupa, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa.
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno ali pokvarjeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelka, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od nakupa.
Kupcu bomo kupnino povrnili najkasneje v 30 dneh po prejemu vrnjenega blaga. Kupnina bo nakazana na kupčev bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navede.

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od nakupa v 14 dneh od prevzema blaga ne da bi bilo treba navesti razlog za takšno odločitev, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). V tem primeru vračilo kupnine žal ni možno.

Navodila in pogoji za vračilo pošiljke:
1. Izdelek zapakirajte v originalno embalažo.
2. Izpolnite obrazec za vračilo pošiljke ter ga priložite k vrnjenem blagu. Prosimo vas, da izpolnete vsa potrebna polja na obrazcu. Povezava do obrazca za vračilo pošiljke: outfit.si/obrazec-za-vracilo-pošiljke/
3. Pošiljki prav tako priložite vašo kopijo računa.
4. Pošiljko pošljite na naslov: TRISTO d.o.o., Ljubljanska cesta 90, 1230 Domžale.
5. Poštnino za vračilo pošiljk krije pošiljatelj. Pošiljk s plačilom po povzetju ne sprejemamo.
Če imate v zvezi z vračilom pošiljke kakšna vprašanja, nam pišite na shop@outfit.si


NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Uporabnik lastniku in upravitelju spletne trgovine Outfit.si dovoljujem, da do preklica hrani, obdeluje in uporablja (tudi moje osebne) podatke pridobljene preko spletne trgovine Outfit.si za: statistično obdelavo, segmentacijo kupcev, obdelavo preteklega nakupnega obnašanja, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva in revij, vabila na dogodke, telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje. Podatki v skladu z zakonom ne bodo posredovani tretjim osebam.


VAROVANJE PODATKOV

Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnega mesta Outfit.si, bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja in v skladu z odstavkom “Namen obdelave podatkov”. Vaši osebni podatki, ki jih do vašega preklica vnesete v bazo podatkov ob registraciji ali naročilu, v skladu z zakonom ne bodo posredovani tretjim osebam. Za primere zlorab in vdorov v računalniški sistem ne prevzemamo nobene odgovornosti. Vsa evidenca naročil se nahaja na sedežu podjetja. V primeru nejasnosti pri oddaji naročila, si lastnik spletnega mesta Outfit.si, podjetje TRISTO d.o.o., pridržuje pravico do navezave stika z naročnikom preko komunikacijskih sredstev na daljavo.


AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina Outfit.si je v izključni lasti podjetja TRISTO d.o.o.. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij s spletnih strani je dovoljeno zgolj in samo s pisno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih in drugih pravicah bodo kazensko preganjani. Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

SPLOŠNE DOLOČBE
Lastnik oz. upravitelj ter uporabnik oz. naročnik se obvezujeta, da bosta v medsebojnih razmerjih ravnala kot dobra gospodarja. Morebitne spore si bosta prizadevala reševati sporazumno, če pa to ne bo mogoče, je za rešitev spora pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.